معرفی خودروها

راهنمای حمل و نقل در استانبول | چطور در استانبول تردد کنیم؟

به عنوان یکی از پرترددترین شهرهای دنیا که سالانه میلیون‌ها مسافر از سراسر جهان را می‌پذیرد، استانبول یکی از شلوغ‌ترین شهرهای دنیاست. طبعاً حمل و نقل در استانبول همیشه آسان نخواهد بود؛ در پر رفت و آمدترین ساعات روز ممکن است حتی مجبور باشید بالای یک ساعت در ترافیک معطل شوید یا منتظر مترو بمانید. اینجاست که راهنمای حمل و نقل در استانبول حسابی به کارتان خواهد آمد.

توپوگرافی بومی هم در شلوغی راه های تردد در شهر استانبول اثر دارد و باعث شده تا امکانات مختلفی برای حمل و نقل در سرتاسر شهر کشیده شوند؛ از جمله خطوط تراموا، مترو و کشتی‌های تفریحی. با این اوصاف، بهتر است پیش از سفر به استانبول از شیوه‌های مختلف حمل و نقل در این شهر باستانی و توریستی آگاه باشید تا به دردسر نیفتید.

به همین دلیل خیلی بهتر است که سفر با خودرو شخصی به استانبول را خط بکشید، چون در ساعات اوج مصرف (بین 8 صبح تا 9:30 صبح و بین 5 بعد از ظهر تا 20 شب) تقریباً غیرممکن است که با ماشین شخصی تردد کنید. افزون بر آن، آگاه باشید که استانبول شهری فوق العاده پویاست و با ترفندهای مختلف روش های ایاب و ذهاب در شهر با وسایل حمل و نقل عمومی، می‌توانید با  هزینه کمتر و سرعت بیشتری به استانبول گردی بپردازید و لذت ببرید.

در مقاله امروز از مجله سپریس، به انواع شیوه‌های حمل و نقل در استانبول می‌پردازیم تا در سفر بعدی‌تان بدانید از کدام مسیرها و با کدام وسایل تردد کنید تا گرفتار ازدحام جمعیت و انتظارهای طولانی نشوید.

راهنمای حمل و نقل در استانبول: مروری بر سیستم تردد عمومی

استانبول زیبا که بین دو قاره آسیا و اروپا قرار گرفته، مهد غنی جاذبه‎‌های فرهنگی و تاریخی به حساب می‎‌آید. در این میان، با وجود جمعیت بالای 15 میلیون نفری توریست‌ها و ساکنان که مدام در رفت و آمد هستند، حمل و نقل گاهی تبدیل به یک معما می‌شود. قبل از هرچیز باید به دنبال راهنمای حمل و نقل در استانبول باشید که بدانید که از کدام مسیرها بروید، کدام وسیله نقلیه را انتخاب کنید و چطور تردد کنید که هم هزینه سنگینی پیاده نشوید و هم به موقع به مقصد برسید.

راه های تردد در شهر استانبول، شامل ترکیبی از خطوط اتوبوس‎‌رانی، تاکسی، تراموا، کشتی و شناور و قطار کابلی می‌شود. در مرکز همه این‌ها، متروی استانبول قرار دارد که مساحت عظیمی را پوشش می‌دهد و ایستگاه‌های مستقیمی آن، شما را مستقیم به نقاط اصلی شهر می‌رسانند. طی سال‌های اخیر، پیشرفت‌های قابل توجهی نیز در سیستم مترو حاصل شده و در نتیجه آن، از حجم و تراکم ترافیک در خیابان‌ها تا حدی کاسته شده است.

تراموای استانبول

راهنمای جابجایی در استانبول

در سمت اروپایی شهر، دو خط در سیستم حمل و نقل در استانبول وجود دارد. خط T1 از کاباتاش، دسترسی آسان به سلطان احمد را فراهم می‌کند. خط T4 نیز شمال و غرب شهر را به یکدیگر متصل می‌کند. سرویس دهی این خطوط از ساعت 6 صبح تا 11 شب ادامه دارد. تراموا در استانبول بسیار تمیز و دارای تهویه مطبوع است.

خط T1 به شما این امکان را می‌دهد که به جاذبه‌های اصلی شهر برسید. این خط واقعاَ ارزان و سریع است و قطعا ساده ترین راه برای رسیدن به شهر قدیمی به حساب می‌آید. ایستگاه‌های اصلی T1 عبارتند از:

  • کاباتاش – کاخ دولما باغچه، ارتباط تقسیم با قطار کابلی (F1) برای رفتن به اسکله به جزایر پرنس و کادیکوی.
  • توپخانه – موزه هنر مدرن در استانبول.
  • کاراکوی — فونیکولر تونل اتصال، (T) که شما را در خیابان استقلال رها می‌کند.
  • امین اونو – بازار ادویه.
  • سرکه‌چی – ایستگاه قطار و اتصال به مارمارای.
  • سلطان احمد – کاخ توپکاپی، ایاصوفیه، مسجد آبی، آب انبار باسیلیکا، موزه باستان شناسی.
  • بیازیت – بازار بزرگ.

قطار کابلی

انواع حمل و نقل عمومی در استانبول

خط قطار کابلی در کاراکوی تونل، به شما امکان می‌دهد به سرعت از خیابان استقلال بروید. به این ترتیب نیازی نیست شیب‌های خسته کننده را برای رسیدن به محله‌هایی مانند گالاتا زیرپا بگذارید. پس از ورود به تونل، می‌توانید از تراموای تاریخی (NT) برای رفتن به میدان تقسیم استفاده کنید. سرویس دهی قطار کابلی از ساعت 7 صبح تا 9 شب ادامه دارد.

خط F1 مسیر تقسیم – کاباتاش به شما امکان می‌دهد از میدان تقسیم به کاباتاش بروید. از اینجا می‌توانید با تراموا (T1) به شهر قدیمی بروید و با قایق از کادیکوی به سوی جزایر پرنس راهی شوید.

متروی استانبول

سیستم حمل و نقل عمومی در استانبول

متروی استانبول که بخشی جدایی ناپذیر از سیستم حمل و نقل در استانبول به حساب می‌آید، از ساعت 6:15 تا نیمه شب به راه است. قدمت افتتاح آن به سال 1989 باز می‌گردد و بعد از متروی لندن، عنوان دومین خط طویل راه آهن زیرزمینی شهری جهان را به خود اختصاص داده است. از آن زمان، سیستم مترو رشد و توسعه قابل توجهی را تجربه کرده و بسیار فراتر از خط اصلی تقسیم – لونت گسترش یافته. امروزه متروی استانبول شبکه ای چشمگیر از 11 خط را در بر می‌گیرد.

متروی استانبول بیش از 194 کیلومتر مسیر را طی می‌کند و دارای 133 ایستگاه است که به طور یکپارچه محله ها را در سراسر کلان شهر گسترده به هم متصل می‌کند. رفت و آمد با مترو در استانبول به شدت توصیه می‌شود، چون مدرن بودن و راحتی این حالت حمل و نقل، تجربه رضایت بخشی را برای مسافران و توریست‌ها به ارمغان می‌آورد و به صرفه جویی در زمان کمک می‌کند.

متروی استانبول بیشتر نقاط اصلی شهر، از جمله مناطق معروف سلطان احمد و اوسکیدار را پوشش می‌دهد. علاوه بر این، به عنوان سریع‌ترین و در دسترس‌ترین وسیله برای رسیدن به بخش آسیایی استانبول عمل می‌کند و به عنوان یک مسیر حمل‌ونقل حیاتی و قابل اعتماد، شهرت خوبی بهم زده است.

خط (M2) ینیکاپی – حاجی عثمان، طولانی ترین خط مترو در شهر و یکی از پرکاربردترین امکانات حمل و نقل در استانبول به حساب می‌آید. این مسیر، همان چیزی است که در طول اقامت خود بیشترین نیاز را به آن خواهید داشت. این امر به ویژه برای کسانی که در منطقه لونت زندگی می‌کنند، یا برای مسافرانی که ترجیح داده‌اند در مناطق خلوت‎تری مانند نیسانتاسی اقامت داشته باشند، مفید است. ایستگاه‌های اصلی M2 عبارتند از:

  • ینیکاپی: این ایستگاه به عنوان مرکز حمل و نقل در استانبول در نظر گرفته شده است. می‌توانید از مارمارای از ینیکاپی (مترویی که از زیر تنگه بسفر عبور می‌کند) برای رسیدن به اسکدار در سمت آسیایی استفاده کنید.
  • خلیج: این ایستگاه مفیدترین ایستگاه برای گردشگرانی است که می‌خواهند به شهر قدیمی برسند یا برای کسانی که مایلند از شهر قدیمی به مناطق دیگر سفر کنند.
  • شیشانه: واقع در پایین خیابان استقلال، به شما امکان می‌دهد به قطار کابلی تونل که درست در کنار ایستگاه قرار دارد و همچنین به منطقه گالاتا برسید.
  • تقسیم: در میدان تقسیم واقع شده و می‌توانید به سرعت از مناطقی مانند جهانگیر، بیوغلو یا با پای پیاده به این ایستگاه برسید. همچنین می‌توانید از قطار کابلی (F1) برای رفتن به کاباتاش استفاده کنید، سپس با کشتی به سمت آسیا و جزایر پرنس می‌روید، و از تراموا (T1) برای رسیدن به شهر قدیمی استفاده کنید.
  • عثمان‌بی: فقط چند دقیقه با منطقه مجلل نیسانتاشی فاصله دارد؛ منطقه بسیار زیبا با بارها و رستوران‌های فراوان و فروشگاه‌های لوکس.
  • لونت: این منطقه تجاری استانبول، نزدیک به مترو و دو مرکز خرید اصلی Kanyon و Metrocity واقع شده است.

اتوبوس استانبول؛ اقتصادی‌ترین شیوه در حمل و نقل در استانبول

راه های تردد در شهر استانبول

400 خط اتوبوس در استانبول وجود دارد که اکثر آنها تا نیمه شب کار می‌کنند. به جز سلطان احمد، اتوبوس‌ها به سراسر شهر راه دارند. مقاصد و ایستگاه‌های اصلی در کناره‌های اتوبوس با رنگ زرد نوشته شده است.

خطوط اتوبوس این شهر شامل اتوبوس‌های عادی و اتوبوس توریستی دوطبقه (Hop on – Hop off) می‌شوند. برای پرداخت کرایه می‌توانید از بلیط اتوبوس یا استانبول کارت استفاده کنید.

کشتی عمومی

نکاتی درباره حمل و نقل استانبول

با استفاده از این گزینه حمل و نقل در استانبول، می‌توانید طی زمان کمتر و با هزینه ارزان‌تر، از بخش آسیایی استانبول به بخش اروپایی آن سفر کنید. ساکنان هر روز با استفاده از کشتی‌های عمومی در شهر تردد می‌کنند تا با اجتناب از ترافیک مداوم در دو پل اصلی بسفر، در زمان صرفه‌جویی کنند. با سوار شدن به کشتی، به وسعت شهر پی خواهید برد. اسکله‌های اصلی در سمت اروپایی امین اونو، کاباتاش، کاراکوی و بشیکتاش و در سمت آسیایی، اسکدار و کادیکوی هستند.

کشتی‌ها 24 ساعت شبانه‌روز و در طول تعطیلات آخر هفته (جمعه عصر تا یکشنبه صبح؛ از نیمه‌شب تا ساعت 6:40 صبح برای آخرین قایق قبل از ساعات صبح) در خدمت هستند. می‌توانید با استانبول کارت، کرایه کشتی را بپردازید یا در اسکله بلیط خریداری کنید. قیمت کرایه بسته به مسیری که می‌خواهید طی کنید، بین 5 تا 9 لیره متغیر خواهد بود. هزینه بلیط برای سفرهای شبانه، دو برابر روز است.

دلموش

حمل و نقل در استانبول

دلموش، تاکسی‌هایی هستند که 24 ساعت و هفت روز هفته سرویس رسانی می‌کنند. این شیوه از حمل و نقل در استانبول، سریع و مقرون به صرفه است و به طور گسترده در سراسر ترکیه استفاده می‌شود. مسیر دلموش‌ها مشخص است و ماکسیمم ظرفیت آنها به 8 سرنشین می‌رسد. در راه، می‌توانید از هر کجا که بخواهید پیاده شوید. روش پرداخت نیز ساده است. پس از اینکه سوار شدید، مقصد خود را به راننده اعلام می‌کنید و قیمت را به شما می‌گوید تا کرایه را پرداخت کنید.

تاکسی استانبول

راهنمای حمل و نقل در استانبول - تاکسی گرفتن در استانبول

در سیستم حمل و نقل در استانبول، چیزی حدود 20 هزار تاکسی روزانه در سرتاسر شهر خدمت رسانی می‌کنند. تاکسی گرفتن در استانبول یک گزینه راحت‌تر نسبت به گزینه‌هایی مانند مترو، اتوبوس و کشتی به حساب می‌آید. اما باید درنظر داشته باشید که معایبی مانند احتمال تیغ زده شدن توسط راننده‌ها، هزینه بالای کرایه تاکسی و ترافیک سنگین نیز وجود دارد.

در استانبول سه نوع تاکسی وجود دارد: تاکسی نارنجی، آبی و مشکی. تاکسی‌های رسمی استانبول، رنگ زرد هستند و روی سقف آنها علامت TAXI دیده می‌شود. تاکسی‎‌های تایپ C، نوع اقتصادی هستند و ظرفیت آنها تا 4 نفر را پوشش می‌دهد. تاکسی‌های آبی، با حرف D مشخص می‌شوند و نسبت به تاکسی‌های اقتصادی، ظرفیت بیشتر و کرایه گران‌تری دارند. در نهایت، تاکسی‌های مشکی یا E از جمله امکانات لوکس حمل و نقل در استانبول به حساب می‌آیند که هزینه آنها، دوبرابر تاکسی‌های زرد است.

افزون بر خطوط تاکسی شهری، می‌توانید از امکانات اینترنتی حمل و نقل در استانبول نیز بهره ببرید. سرویس‌هایی از جمله Uber و Maxim که عملکردی مشابه اسنپ دارند، با هزینه‌ای متناسب در تمامی ساعات روز خدمت رسانی می‌کنند.

هزینه راه های تردد در شهر استانبول چگونه محاسبه می‌شود؟

هزینه حمل و نقل در استانبول با وسایل عمومی، با قیمت نسبتاً بالایی حساب می‌شود. تراکنش‌های پرداخت کرایه در سیستم وسایل نقلیه عمومی ترکیه و به خصوص در استانبول، با استفاده از استانبول کارت انجام می‌گیرند. این کارت الکترونیکی قابل شارژ، از کیوسک‌های کوچکی که در نزدیکی تمامی ایستگاه‌های مترو، اتوبوس و تاکسی، اسکله‌ها و باجه‌های تلفن وجود دارند قابل تهیه است. هر استانبول کارت با هزینه 25 الی 75 لیر قابل خرید است و می‌توانید هر کارت را تا سقف 500 لیر شارژ و استفاده کنید. 

مقایسه هزینه حمل و نقل در استانبول

کشور ترکیه نیز مانند ایران، با تورمی دورقمی دست و پنجه نرم می‎‌کند. به همین علت، بعید نیست که ماهانه با افزایش کرایه در همه بخش‌ها روبرو باشید. بد نیست نگاهی به راهنمای جابجایی در استانبول و هزینه روش‌های مختلف داشته باشید.

نوع حمل و نقل در استانبولهزینه (لیر)
مترواستانبول کارت3.5
یک سفره11
دوسفره18
سه سفره23
ده سفره63
تراموا3.5
کشتی11 تا 15
اتوبوس(با استانبول کارت) 2.6
تاکسی12 تا 15 لیر (هر کیلومتر)

اجاره ماشین در استانبول

استانبول شهر کوچکی نیست که بتوانید با یکی دو سفر شهری در روز از همه جاذبه‌های آن دیدن کنید و یا مسیر را پیاده بروید. به علاوه، اگر بخواهید برای تمام سفرهای شهری خود از وسایل حمل و نقل در استانبول استفاده کنید مجموع هزینه‌ها سر به فلک خواهد کشید. اما با یکی از کارآمدترین نکات درباره حمل و نقل استانبول، می‌توانید گام مؤثری در راستای کاهش هزینه‌هایتان بردارید.

اگر از کسانی که تجربه سفرهای چندباره به استانبول را دارند بپرسید احتمالاً اجاره ماشین در استانبول را به عنوان یکی از بهترین گزینه‌های تردد در این شهر تاریخی به شما پیشنهاد خواهند داد. هیچ چیز مانند یک خودروی در اختیار، لذت آزادی در سفر و صرفه جویی در هزینه و زمان را تقدیم به شما نمی‌کند. مرکز رنت خودرو سپریس، این افتخار را دارد که در خاک ترکیه، به هم وطنان سرویس اجاره خودرو ارائه دهد.

همراه با مؤسسه اجاره خودرو سپریس، می‎‌توانید به راحتی و به صورت آنلاین، انواع خودروها را برای دوره‌های زمانی مختلف، از چند ساعت تا چند روز، اجاره نمایید. خدمات اجاره خودروی سپریس به خصوص برای آن دسته از مسافرانی که به دنبال انجام کارهای تجاری هستند یا قصد دارند تمام جنبه‌های استانبول، از بازارهای شلوغ تا موزه‌های دنج و سواحل زیبا را تجربه کنند، بسیار مناسب است.

یکی از مزایای اصلی اجاره ماشین از سپریس، دسترسی به طیف گسترده‌ای از خودروهاست. از خودروهای اقتصادی گرفته تا لوکس و حتی ون‌های مسافرتی، هر نوع خودرویی که نیاز داشته باشید در دسترس است. این تنوع امکان می‌دهد مشتریان بتوانند خودرویی را انتخاب کنند که بهترین پاسخگو به نیازها و بودجه آن‌ها باشد.

علاوه بر تنوع، انعطاف‌پذیری در شرایط اجاره و قیمت‌گذاری شفاف، از دیگر مزایای استفاده از سپریس محسوب می‌شود. نرخ‌های اجاره به صورت روزانه یا ساعتی ارائه می‌شوند که این امکان را به مسافر می‌دهد تا بر اساس برنامه‌ی خود، بودجه مناسب را تنظیم کند. همچنین، سیستم رزرواسیون آنلاین سپریس، عدم نیاز به مراجعه حضوری و امکان انجام کلیه تراکنش‌ها از طریق اینترنت را برای اجاره ماشین های مسافرتی موجود را فراهم می‌آورد.

سخن آخر

استانبول، شهر تلاقی فرهنگ‌ها و تاریخ‌ها، نه تنها به خاطر نقش بی‌بدیلش در تاریخ بشریت بلکه به خاطر سیستم پیچیده حمل‌و‌نقلی‌اش نیز شهرت دارد. حمل و نقل در استانبول در این کلان‌شهر شامل مترو، تراموا، فری‌بوت‌ها، اتوبوس‌ها و دلموش‌ها می‌شود. مجموعه تمام این امکانات، گزینه‌هایی متنوعی برای ساکنین و توریست‌ها به ارمغان آورده است که می‌تواند پاسخگوی نیازهای گوناگون باشد. اگرچه ترافیک گاه به گاه می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با کمک تکنولوژی و بهره‌مندی از سرویس‌های به‌روز، به‌راحتی می‌توان به کشف استانبول پرداخت و از هر لحظه در این شهر تاریخی لذت برد.

افزون بر تمام امکاناتی که برشمردیم، اجاره خودرو نیز می‌تواند یکی از بهترین شیوه‌های حمل و نقل در استانبول باشد. شما می‌توانید برای رنت خودروی موردعلاقه خود، گزینه‌های مختلف سایت سپریس را بررسی نمایید. به علاوه، سپریس اطلاعات لازم را در مورد قوانین محلی، توصیه‌های رانندگی، و نکات ایمنی را در اختیار شما می‌گذارد تا تضمین کند که تجربه‌ای امن و دلپذیر از رانندگی داشته باشید.

سؤالات متداول

بهترین راه برای جابجا شدن در استانبول چیست؟

بهترین روش برای جابجا شدن در استانبول به مقصد شما و بودجه شما بستگی دارد. مترو و اتوبوس ارزان ترین گزینه ها هستند، اما ممکن است شلوغ باشند. تاکسی ها سریع تر هستند، اما گران تر هستند. ترامواها و فونیکولارها راهی جذاب برای دیدن شهر هستند، اما ممکن است برای همه مسیرها مناسب نباشند.

نکات استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در استانبول چیست؟

قبل از سفر به استانبول، نقشه شهر را دانلود کنید.
همیشه قبل از سوار شدن به هر وسیله نقلیه عمومی، کرایه را بررسی کنید.
مراقب جیب برها باشید، به خصوص در مکان های شلوغ.
اگر قصد دارید پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید، از مسیرهای مشخص شده استفاده کنید.

Istanbulkart چیست؟

Istanbulkart یک کارت الکترونیکی است که می توانید برای پرداخت کرایه حمل و نقل عمومی در استانبول از آن استفاده کنید. Istanbulkart را می توانید از دستگاه های خودکار در ایستگاه های مترو، تراموا و اتوبوس یا از کیوسک های روزنامه فروشی یا مغازه های کوچک تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا