هزینه تعمیر ماشین کرایهای با کیست؟ | بیمه برای تعمیر ماشین کرایهای چه نقشی خواهد داشت؟
فرقی ندارد مشغول سفر تفریحی باشید، در مراسم عروسی یا سفر کاری؛ حادثه خبر نمیکند و خودرو هم اسفندیار رویین تن نیست که آسیب نبیند. زمانی که با خودروی اجارهای مشغول گشت و گذار هستید، آخرین چیزی که میخواهید اتفاق بیفتد خسارت دیدن خودرو است. مسئله اینجاست که باید بدانید هزینههای تعمیر خودرو کرایه ای، بر عهده چه کسی خواهد بود.
از بسیاری جهات، اقدامهایی که باید پس از آسیب دیدن خودروی اجارهای انجام بدهید، تفاوت زیادی با خسارت دیدن خودروی شخصی نخواهد داشت. اما برای هزینههای تعمیر خودرو کرایه ای، تفاوتهایی وجود دارد که بایستی از آنها آگاه باشید تا ناخواسته به دردسر نیفتید.
در مقاله امروز از مجله سپریس، به این سوالات پاسخ خواهیم داد:
- اگر خودروی اجارهای دچار خسارت شد باید چه کار کنیم؟
- پرداخت هزینه تعمیر ماشین کرایهای بر عهده کیست؟
- چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا هزینههای تعمیر خودرو کرایهای بر ما تحمیل نشوند؟
با ما همراه باشید.
هزینه تعمیر ماشین کرایهای: اگر ماشین اجارهای آسیب ببیند باید چه کنیم؟
وقتی یک ماشین اجاره میکنید، باید بدانید در صورتی که خسارتی به خودرو وارد شود مسئولیت آن با چه کسی خواهد بود. به این ترتیب مشخص میشود که چه کسی باید هزینههای تعمیر خودرو کرایهای را بپردازد؛ شما، آژانس رنت خودرو و یا راننده دیگری که مقصر خسارت بوده است.
در ابتدا بیایید به سناریوهای مختلفی که امکان دارد در آنها خودروی اجارهای با راننده و یا بدون راننده آسیب ببیند، نگاهی بیندازیم.
- خسارت در اثر عوامل تحت پوشش بیمه: اگر آسیبی که به خودرو وارد شده باشد در اثر یکی از عواملی رخ داده که تحت پوشش بیمه قرار دارند (از جمله تصادفی که در نتیجه سهل انگاری راننده خودروی اجارهای رخ داده باشد، سرقت در ابعاد مختلف، آتش سوزی و…)، هزینه تعمیر ماشین کرایهای توسط بیمه مربوطه پوشش داده خواهد شد.
- خسارت ناشی از قصور اشخاص ثالث: اگر شخص دیگری به خودروی اجاره شده توسط شما آسیب بزند (چه در حین سرقت، تصادف یا امثال آن) جبران خسارت بر عهده وی خواهد بود.
- آسیب دیدگی ناشی از قصور اجاره گیرنده: هر آسیب فیزیکی و فنی که در نتیجه قصور شما در نگهداری از خودروی کرایهای رخ بدهد، متوجه شماست و بایستی هزینه مکانیکی ماشین کرایهای را به مرکز رنت خودرو (و یا میزبان خودرویی که اجاره کرده اید) بپردازید.
پرداخت هزینه تعمیر ماشین کرایهای بر عهده کیست؟
زمانی که خسارتی به خودروی رنت شده وارد گردد، بسته به مقصر خسارت، گزینههای زیر محتمل خواهند بود.
یکی از درخواستهای آژانس رنت خودرو سپریس، این است که شما به عنوان راننده، بیمه خودرو داشته باشید. قبل از تحویل گیری خودروی موردنظر، میتوانید نسبت به خرید بیمه بدنه و بیمه خودرو سامان برای ماشینی که از سپریس اجاره میکنید اقدام نمایید. به این ترتیب هر خسارتی که تحت پوشش بیمه قرار بگیرد، توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
اگر استفاده سهل انگارانه و قصور شما موجب آسیب دیدگی خودرو شده باشد، شما به عنوان اجاره کننده خودرو باید پاسخگو باشید. هزینه تعمیرات ماشین اجارهای بعد از تصادف از ودیعه نقدی شما کسر خواهد شد.
- اگر هزینه تعمیرات ماشین اجارهای بعد از تصادف بالاتر از سقف تعهد شما برای پرداخت خسارات وارده به خودروی اجارهای باشد، شرکت باقی مبلغ خسارت را پرداخت خواهد کرد.
- در صورتی که خسارت وارده به خودرو، شدید باشد و موجب شود که خودرو در تعمیرگاه نگه داشته شود، به ازای هر روزی که ماشین در تعمیرگاه خوابیده باشد بایستی هزینه اجاره روزانه را بپردازید.
در صورتی که مشخص شود خودرو پیش از اینکه به شما تحویل داده شود نقص فنی داشته و از چشم کارشناسان سپریس دور مانده است، پرداخت هزینه مکانیکی ماشین کرایهای بر عهده آژانس کرایه ماشین خواهد بود.
به این ترتیب در صورتی که ناچار شدید خودروی اجارهای را به منظور بررسی فنی و تعمیرات به مکانیکی ببرید، میتوانید پس از انجام کار فاکتور خدمات را دریافت کنید تا آژانس کرایه خودرو، هزینهای که برای تعمیر خودرو کرایهای صرف کرده اید به شما بازگرداند.
هر هزینهای که شما بابت هزینه لوازم مصرفی خودرو، اعم از تعمیرات فنی و رفع ایرادات فنی، تعویض تسمه و روغن یا هر اقدام دیگری صرف کرده باشید، توسط سپریس برای شما جبران خواهد شد.
سومین حالت، زمانی است که شخص ثالثی مسئول خسارت دیدگی خودروی اجارهای باشد. در این حالت، شخص مقصر مسئول پرداخت هزینه تعمیر ماشین کرایهای خواهد بود و بایستی مبلغ را به شرکت سپریس بپردازد.
نکات مربوط به هزینههای تعمیر خودرو کرایه ای
در صورتی که در حین رانندگی با خودرو اجاره ای برای مسافرت، ماشین دچار حادثه شود حتماً نکات زیر را رعایت نمایید تا فرایند تعمیرات و رفع مشکل به بهترین شکل صورت بگیرد و هزینه اضافی بر شما تحمیل نشود.
- به محض خسارت دیدگی، کنار بزنید.
قبل از هر اقدامی، ابتدا مطمئن شوید که همه سرنشینان خودرو سالم هستند. سپس صحنه خسارت را چک کنید و در صورتی که با خودروی دیگری تصادف کرده باشید، اطمینان حاصل کنید که کسی آسیب ندیده است.
اگر آسیب دیدگی جدی یا خطر حوادث ثانویه وجود داشته باشد، حتماً با اورژانس، امداد خودرو و آتش نشانی تماس بگیرید و مراتب حادثه را گزارش بدهید. در صورتی که احتمال خطر انفجار را میدهید، منطقه را تخلیه کنید.
- با کارشناسان سپریس تماس بگیرید.
پس از اطمینان بابت امنیت تمام افراد درگیر در حادثه، با کارشناسان آژانس رنت خودرو سپریس تماس بگیرید. وضعیت موجود را گزارش دهید و لوکیشن را به اختیار تیم پشتیبانی ارسال نمایید. اگر شاهدی در صحنه تصادف حضور داشته باشد، اظهارات وی را نیز در اختیار کارشناسان سپریس قرار بدهید.
در صورتی که ماموران راهنمایی و رانندگی در محل حادثه حاضر شوند، گواهینامه معتبر را به همراه بیمه نامه و مدارک هویتی خود ارائه بدهید.
در تعامل با سایر اشخاص درگیر در حادثه، تحت هیچ شرایطی عنوان نکنید که شما مقصر حادثه بوده اید. عذرخواهی نکنید و از عباراتی که حاکی از سهل انگاری شما باشند استفاده نکنید. هر گونه صحبتی که کوچکترین اشارهای به تقصیر شما داشته باشد ممکن است علیه شما استفاده شود؛ به خصوص اگر شخص ثالث درگیر در تصادف خصومتی نسبت به شما نشان بدهد.
نکته مهم اینجاست که به هیچ عنوان، هیچ برگه یا سازش نامهای را امضا نکنید، حتی اگر شخص مقابل پیشنهاد تقبل هزینه آسیبهای خودرو حین اجاره را بدهد. به علاوه، به هیچ عنوان صحبتی درباره اجارهای بودن خودرو نکنید. همین امر نیز ممکن است در پرونده هزینه تعمیر ماشین کرایهای علیه شما استفاده شود.
- مدرک تهیه کنید.
وضعیتی که پیش آمده است را به صورت کتبی یا با تهیه عکس و فیلم، ثبت کنید. تاریخ، مدل و شماره پلاک هر ماشینی که در حادثه بوده را یادداشت کنید. موقعیت دقیق (شامل نام جاده یا خیابان) را نیز یادداشت نمایید و در بهترین حالت، لوکیشن را روی نقشه گوشی موبایل خود ثبت کنید. نحوه بروز حادثه را نیز ثبت کنید.
- در مورد تصادف اجاره خودرو با شرکت بیمه تماس بگیرید.
اگر به بیمه نامه خودروی موجود خود متکی هستید تا منبع پوشش اولیه هزینه تعمیر ماشین کرایهای باشد، آنها را از حادثه مطلع کنید تا ادعای خسارت را ایجاد کنند.
در این مرحله بایستی سوالاتی از جمله موارد زیر را از شرکت بیمه بپرسید.
- آیا از تهیه گزارش تصادف با پلیس محلی مراقبت خواهند کرد یا این مسئولیت شماست؟
- از شرکت بیمه بپرسید که آیا علاوه بر پوشش مسئولیت مورد نیاز قانون، در بیمه نامه خود پوشش تصادفی و جامعی دارید یا خیر.
- و فرانشیز خود را مشخص کنید (فرانشیز، کسری از ضرر است که باید از جیب خود بپردازید).
به عنوان مثال، اگر فرانشیز شما 400 هزارتومان است و شما یک میلیون تومان خسارت متحمل شده اید، باید 400 هزارتومان اول را برای تعمیر بپردازید و شرکت بیمه شما بقیه را پوشش خواهد داد.
پرداخت هزینه تعمیر ماشین کرایهای در صورت خسارت دیدگی ناشی از قصور اشخاص ثالث
اگر شخص شما به عنوان اجاره گیرنده در تصادفات رانندگی مقصر حادثه نبودید و مسئول حادثه شخص شناختهشدهای باشد، از افزایش فرانشیز خسارت متوالی برای پرداخت هزینه تعمیر ماشین کرایهای معاف خواهید بود. علاوه بر آن، مورد فرانشیز متعلقه شما ۵۰ درصد فرانشیز معمول خواهد بود. برای استفاده از این مزایا و جهت حفظ حقوق خود موارد زیر را درنظر داشته باشید:
- در صورت اقرار به تقصیر از طرف مقصر و قبول نظر کارشناس تصادف، مشخصات کامل و نشانی محل کار و سکونت مقصر باید در برگ بازجویی قید شود.
- در برگ بازجویی، ضمن اعلام شکایت از مقصر حادثه، به هیچ عنوان با وی سازش نکنید و پیشنهاد تقبل هزینه آسیبهای خودرو حین اجاره را نپذیرید.
- در صورتی که برای تعیین میزان خسارت، کارشناس رسمی انتخاب گردد و نظر ایشان در خصوص میزان خسارت و یا چگونگی حادثه مورد قبول شما نباشد، ضمن اعتراض کتبی نسبت به نظر کارشناس، مراتب را حداکثر ظرف مدت ۵ روز از تاریخ اظهار نظر کارشناس به این شرکت اعلام کنید تا نظر کارشناس مذکور ملاک پرداخت خسارت از طرف این شرکت قرار نگیرد.
سپریس چه بیمههایی برای خودروهای اجارهای ارائه میدهد؟
شرکت سپریس همراه با بیمه سامان، پکیجی از خدمات بیمه را برای مشتریان عزیز ارائه میدهد تا بابت ایمنی، هزینه تعمیر ماشین کرایهای و جبران خسارتهای وارده به خودرو نگرانی نداشته باشند. این بیمه کلیه خسارتهایی که ناشی از تصادف، سرقت کلی و جزئی، آتش سوزی، مواد شیمیایی، شکسته شدن شیشه و خساراتی که ناشی از قصور اجاره گیرنده نباشند را پوشش میدهد.
شما میتوانید هنگام اجاره خودرو، نسبت به خرید این بیمه اقدام کنید تا از پوشش هزینههای تعمیر خودرو کرایهای اطمینان داشته باشید.
تجربه مهمانان سپریس از خسارت دیدگی خودرو اجاره ای
اصولاً یکی از شرایطی که مهمانان ما باید قبل از رنت خودرو از آژانس سپریس درنظر بگیرند، مهارت لازم و تسلط بر رانندگی است. اما با این وجود، حادثه هیچوقت از قبل با شما قرار قبلی نمیگذارد. حتی اگر شما با نهایت احتیاط رانندگی کنید بازهم امکان دارد اشخاص دیگری با سهل انگاری و رفتارهای پرخطر خود، موجب آسیب دیدگی خودرو اجارهای شما شوند و متحمل هزینه تعمیر ماشین کرایهای شوید.
در ادامه تجربه ناخوشایند اما آموزنده یکی از مهمانان سپریس را باهم خواهیم دید.
«… من معمولاً با احتیاط فراوان رانندگی میکنم و به واسطه سفرهای کاری زیادی که دارم، معمولاً در شهرهای مقصد برای انجام کارها، از خدمات شرکت سپریس برای تردد استفاده میکنم. میتوانید تصور کنید که هنگام اجاره یک خودرو، تمام تلاشم را میکنم تا از امانتی که در اختیار دارم نهایت مراقبت را انجام بدهم.
اما یک مرتبه، ظاهراً شانس با من یار نبود. حین رانندگی با خودرو هیوندای اجاره ای، در ترافیک طولانی گیر افتادم. هوا بارانی بود و چیزی به عصر نمانده بود. به تدریج دید در محیط سخت میشد و انگار ترافیک قصد نداشت به پایان برسد. در این گیر و دار، یک تصادف زنجیرهای رخ داد و موج تصادف متاسفانه خودروی اجارهای مرا هم درگیر کرد. تمام تلاشم را کردم تا خودرویم را کنترل کنم اما بی فایده بود و خودروی من، به ماشین جلویی برخورد کرد. سپر هردو خودرو آسیب دید. حالا من نگران در خودرو نشسته بودم و میاندیشیدم که هزینه تعمیر ماشین کرایهای بر عهده من خواهد بود؟ خسارت ماشین جلویی را چه کسی باید بپردازد؟
خوشبختانه حرکت عاقلانهای قبل از تحویل گرفتن خودروی کرایهای زده و بیمه کامل برای خودرو خریداری کرده بودم. به محض اینکه به منطقه خلوتی رسیدم، از خسارتی که به خودرو وارد شده بود عکس گرفتم و همراه با لوکیشن، شرایط دقیق حادثه و توضیحات خسارت برای کارشناسان سپریس ارسال کردم. خوشبختانه من مقصر حادثه شناخته نشدم و هزینه تعمیر ماشین کرایهای را بیمه سامان تقبل کرد. بعد از این تجربه، به هر کسی که قصد اجاره خودرو داشته باشد توصیه میکنم بدون خرید بیمه کامل برای خودرو، به جاده نزند!»
سخن آخر
در مقاله امروز، سناریوهای مختلفی که ممکن است منجر به آسیب دیدگی خودروی کرایهای شوند، بررسی کردیم. بسته به شرایط، ممکن است هزینه تعمیر ماشین اجارهای متوجه شما، شرکت رنت خودرو سپریس و یا اشخاص ثالث باشد. به طور کلی، بعد از ورود هرگونه خسارت به خودروی کرایهای باید مراحل زیر را طی کنید:
در اسرع وقت توقف کنید، با کارشناسان سپریس تماس بگیرید و مراتب مشکل را گزارش بدهید تا هزینه تعمیر ماشین کرایهای دقیقاً مشخص شود و معین شود که چه کسی مسئول پرداخت آن خواهد بود.
وضعیت مشکل باید مشخص شود (نقص فنی اولیه، خسارت دیدگی هنگام اجاره توسط شما و یا تصادف ناشی از قصور شخص ثالث) و سپس به نزدیکترین تعمیرگاه راهنمایی خواهید شد.
در صورتی که امکان مراجعه به تعمیرگاه وجود نداشته باشد، پشتیبانی سپریس با امداد خودرو تماس خواهد گرفت. حداکثر در 45 دقیقه، خدمات امداد دریافت خواهید کرد.
در صورتی که خسارت به وجود آمده در خودرو متوجه شما نباشد، میتوانید هزینه تعمیر ماشین کرایهای که بابت تعمیرات خودرو صرف نموده اید را از سپریس پس بگیرید. به این منظور، فاکتور خدمات تعمیر خودرو کرایهای و هزینه لوازم مصرفی خودرو را دریافت نمایید.
در روز تحویل خودروی اجاره شده به میزبان، هزینه به شما پس داده خواهد شد.
سؤالات متداول
هزینه تعمیر ماشین کرایهای به چه عواملی بستگی دارد؟
هزینه تعمیر ماشین کرایهای به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
نوع خودرو (هزینه تعمیر خودروهای گران قیمت، معمولاً بیشتر از خودروهای ارزان قیمت است)؛
نوع مشکل؛
شدت مشکل؛
مکان تعمیر.
چه خسارتهایی در ماشین کرایهای تحت پوشش بیمه قرار میگیرند؟
خسارتهای مالی: خسارتهایی که به بدنه یا تجهیزات خودرو وارد میشوند.
خسارتهای جانی: خسارتهایی که به افراد وارد میشوند.
خسارتهای مالی ماشین کرایهای، معمولاً تحت پوشش بیمه بدنه خودرو قرار میگیرند. بیمه بدنه خودرو، بیمه اختیاری است و میتوانید آن را هنگام اجاره خودرو خریداری کنید.
خسارتهای جانی معمولاً تحت پوشش بیمه شخص ثالث خودرو قرار میگیرند. بیمه شخص ثالث خودرو، یک بیمه اجباری است که همه خودروها باید آن را داشته باشند.
چگونه میتوانم هزینه تعمیر ماشین کرایهای خود را کاهش دهم؟
بیمه بدنه خودرو را خریداری کنید. بیمه بدنه خودرو، میتواند خسارتهای مالی وارد شده به ماشین کرایهای را تحت پوشش قرار دهد. این بیمه، معمولاً هزینه تعمیر خودرو را کاهش میدهد.
قبل از تحویل خودرو، آن را به دقت بررسی کنید. قبل از تحویل خودرو، باید آن را به دقت بررسی کنید تا از سلامت و تمیز بودن آن اطمینان حاصل کنید. در صورت وجود هر گونه آسیب یا نقص، باید آن را به شرکت اجاره خودرو گزارش دهید.
در حین رانندگی، قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنید. رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، میتواند از بروز تصادف و خسارت به خودرو جلوگیری کند.
از رانندگی در شرایط نامساعد آب و هوایی خودداری کنید. رانندگی در شرایط نامساعد آب و هوایی، میتواند خطر تصادف را افزایش دهد.